Rioolverstopping Of Rioolprobleem in de regio

Published Jun 03, 21
5 min read

Verstopping Riool Melden

Riool Ontstoppen  Rioolverstopping Of Rioolprobleem in de regio

Voor klachten of meldingen over de afvoer van uw riolering naar het gemeenteriool, kunt u contact opnemen met de gemeente Epe via het telefoonnummer 14 0578 of via het online meldingenformulier. Buiten kantooruren kunt u, alleen als herstel niet kan wachten tot de volgende werkdag, contact opnemen met het calamiteitennummer (0578) 67 88 97. Axent Groen zorgt dan voor de correcte afhandeling.

Een verstopping kan zich op drie plaatsen bevinden:jouw huisde straatde huisaansluiting (de pijp die jouw huis aansluit op het gemeentelijk riool)Als je denkt dat je een verstopping hebt, kijk dan eerst naar het water in jouw toilet. Het water in het toilet moet binnen een halve minuut na doortrekken op normaal niveau zijn. Is dit niet het geval en zakt het water heel langzaam, dan heb je waarschijnlijk een verstopping. Als het water in de wc blijft staan, moet je vervolgens nagaan of jouw buren ook last hebben van verstopping. Wanneer dit het geval is, bevindt de verstopping zich waarschijnlijk in de straat.

Help, Een Verstopt Riool In de buurt

Wij komen langs om het probleem op te lossen. Hebben jouw buren geen last van verstopping? Controleer dan de afvoeraansluitingen in jouw huis - Melding verstopt riool..

Soms werkt één rioolaansluiting in huis niet. Bijvoorbeeld van een wastafel. De andere aansluitingen doen het prima. Draai dan de stankafsluiter open en maak die schoon. Ontstoppen met een simpele ontstopper is ook vaak voldoende. Pas dan op met chemische middelen. Ze kunnen uw riool aantasten én de werking van de rioolwaterzuivering verstoren. Helpt het niet? Schakel dan een deskundige in.

Rioolverstopping Melden In de buurt

Riool Ontstoppen - Riolering Verstopt  Riolering In de buurt

Als meerdere rioolaansluitingen niet werken, is het probleem waarschijnlijk groter. Zeker wanneer geen enkele aansluiting meer werkt. Of wanneer het water dat je op de eerste verdieping wegspoelt op de begane grond weer uit een putje of toilet komt. Waarschijnlijk is het riool onder jouw huis of in jouw tuin dan verstopt. Ook kan het probleem bij het openbare riool liggen. Om de juiste oorzaak te vinden, moet je het zogenaamde ontstoppingsstuk (laten) opgraven. Dat ligt rondom de perceelsgrens, net op jouw grond of de grond van de gemeente. Het ontstoppingsstuk mag niet verwijderd worden. Door het verstoppingsstuk kun je goed zien waar een eventuele verstopping zit:Ontstoppingsstuk staat vol water: het probleem zit in het openbare riool, Ontstoppingsstuk is droog: de verstopping zit waarschijnlijk in of rond jouw huis, In beide situaties zal een ontstoppingsbedrijf het riool reinigen.

Zit het probleem in het openbare riool, dan moet de gemeente betalen. Alleen als je het riool onjuist hebt gebruikt, kan de gemeente de kosten op jou verhalen. Als de verstopping in jouw riool zit, moet de huiseigenaar (dus jij of de verhuurder) de rekening betalen. Bevindt de verstopping zich in de huisaansluiting? Dan ligt de zaak wat ingewikkelder. Het deel van de huisaansluiting onder jouw perceel is jouw verantwoordelijkheid. Het deel onder de openbare weg is de verantwoordelijkheid van de gemeente. Je kunt de gemeentelijke ontstoppingsdienst laten komen. Zij spuiten eerst het gemeentelijke deel door en in overleg ook jouw deel.

Riool Verstopt, Wat Te Doen En Wie Betaalt Wat?

Bel je zelf een particuliere ontstoppingsdienst om het probleem op te lossen? Dan zijn de kosten ook voor jouw rekening. (Rioolontstopping aanvragen).

Rioolverstopping Wat Zijn De Kosten Om Het Te Verhelpen?  Verstopping Riool Melden

Door de klimaatverandering neemt de kans op extreem heftige regenbuien toe. Het regenwater kan bij zo’n bui niet direct weg. De riolering kan een snelle verwerking van al dat water niet aan. In een gewone situatie met een normale regenbui voldoet het systeem voldoende. Mocht de verwerking van het water erg lang duren of staat er ook veel water op straat na een gewone regenbui, meld dit dan bij de gemeente Almere. Misschien is een put verstopt of de bestrating verzakt waardoor gemakkelijk plassen op straat blijven staan. Soms helpt het al als je zelf het vuil of de gevallen bladeren bij de openingen van de put wegschept..

Verstopping In Uw Riolering? Rioolservice In de buurt

Door minder verharding in jouw tuin aan te leggen, kan het water eerder weg. Wil je wel bestrating in de tuin? Dan is het mogelijk om drainage aan te leggen die het regenwater kan verwerken.

Heeft u last van een rioolverstopping? Kijk eerst zelf wat er aan de hand is en waar de verstopping zit. Door het opgraven van het ontstoppingsstuk in uw rioolaansluiting kunt u bepalen waar de verstopping zich bevindt (Wat kan ik doen als de riolering verstopt zit?). Staat het ontstoppingsstuk vol water? Dan zit het probleem in het gemeentelijk deel van het riool. Is het droog? Dan zit er waarschijnlijk een verstopping op uw eigen terrein in of rond uw woning of bedrijf. Het vrijmaken van het ontstoppingsstuk in uw tuin moet u zelf verzorgen. Zit het probleem buiten uw privéterrein in het gemeentelijk deel van het riool neem dan contact op met de gemeente Lisse.

Rioolontstopping Aanvragen In de buurt

Bij een verstopping in uw eigen leidinggedeelte bent u zelf verantwoordelijk voor het verhelpen hiervan. Op elk particulier perceel behoort een riool-ontstoppingspunt te zitten. Vaak zit het bij de overgang van het privéterrein naar de openbare ruimte op uw eigen perceel. Veelgestelde vragen en antwoorden over riolering..Een verstopping op gemeentegrond wordt door ons verholpen. De gemeente betaalt deze kosten. Zit de verstopping op uw eigen terrein? Dan moet u deze zelf verhelpen en zijn de kosten voor uzelf. Heeft u zelf opdracht voor ontstoppingswerkzaamheden aan derden gegeven? Dan vergoedt de gemeente Lisse deze kosten niet. Ook niet bij een verstopping op gemeentegrond.

More from Lekkages

Navigation

Home

Latest Posts

Douchekop Waterontharde"

Published Sep 06, 21
6 min read

Waterontharder Magneet

Published Aug 30, 21
6 min read